20.11.06

Pridem s traktorjem, izmerim, pojem torto in grem

Lična knjižica, ki smo jo prejeli danes, nam daje napotke za srečno življenje v našem malem rajhu. Popisani in oštevilčeni bomo nedvomno mnogo srečnejši, bolj plodni in državotvorni in dolgoročno varni pred moralnim iztirjenjem. Kot ponavadi, smo tudi tokrat od ablasti obravnavani kot potencialni zločinci, zato bo ablast vse podatke, ki jih že ima o nas (v dvojniku, trojniku, četvorniku in petorniku, kolkovano in zvezano s tribarvnim štrikcem, poštempljano in s krvjo podpisano ter zapriseženo pred bogom in sodnikom) ponovno preverila in korigirala sebi v prid, nam pa v blagor in dobro naših potomcev. Zakaj tratimo čas s temi smešnimi oldskul tablicami in zemljiškimi knjigami, nam žal ni jasno. Vsaditev čipa pod kožo bi bila gotovo hitrejša, cenejša in bolj učinkovita metoda. Lahko bi poseg združili npr. s cepljenjem proti gripi.
Zdaj pa poglejmo, kako je svobodni Slovenec v 21. stoletju označen in s koliko vzvodi ga lahko ablast upravlja:

1. EMŠO; kaj bi brez dragega emšota, komunistični partiji in sovjetski ablasti večna hvala in slava za ta izum. Dokler imamo emšo, smo res vsi enaki.

2. Davčna številka; mislili smo, da bo nadomestila emšo, ker je krajša in bolj fensi, nova in lepo diši. A emšo se ne da in od viška glava ne boli.

3. Kartica zdravstvenega zavarovanja; zelo zelo zelo pomembna, če nas obide slabost, amnezija, se nam omrači um, bodo vedeli, kake tablete rabimo, oz. katerih ne dobimo, če ne bomo pridni in kooperativni. Po novem bomo na njej tudi delali križce za število splavov, da ne bomo sežigali čarovnic brez argumentov kot v srednjem veku.

4. Biometrični potni list; pogledali nas bodo v oči in razbrali, ali nameravamo razstreliti hotel Slon, ali pa samo ukrasti šteko cigaret. Poleg prstnih odtisov predlagamo še uvedbo rektalnega in vaginalnega brisa in pa status obrezanosti.

5. Osebna (lična karta); to moramo imeti vedno s sabo!

6. Vozniško dovoljenje (roza); to moramo imeti vedno s sabo, da nam ga lahko po potrebi odvzamejo, ko smo izžrebani.

7. In zdaj ta famozna misteriozna Številka stanovanja...???
Koliko statističnega potenciala nosi ta podatek! V kakšni bivalni enoti biva ta-in-ta, ima plin? centralno? optiko? tapete? parket? plastična ali lesena okna? je na vzhodni strani? spi ob steni? z nogami na sever? prebiva s še tremi posamezniki? se umiva s toplo tekočo vodo? hodi peš ali z dvigalom? stopnja izobrazbe? kaznovanost? letni dohodek? zakonski stan? število splavov? število živorojenih potomcev? ime očeta? zenice normalne? lahko stoji na eni nogi? obrezan? odslužil vojaški rok? veroizpoved? bere delo dnevnik mladino demokracijo družino stražni stolp? naročen? številka kupca? sodeluje v raziskavah javnega mnenja? lojalen? kooperativen? simpatizer? član? naš? njihov?

Ali voham še en fenomenalen donesek Slovencev knjigi rekordov?

Vidite, tovar'šice in tovar'ši, pred nami so svetli časi. Če bomo le pridni, lojalni, ne sikali, pač pa se pridno plodili in rojevali zdrave otroke, da bodo tudi oni deležni tega svetlonovega življenja!

Za domovino s torto naprej!

10 komentarjev:

srečkica pravi ...

a pr vas lahk hodte v knjiznico brez kartice? pr nas no way! ce nimas s sabo kartice, ti tud brat ni treba, ker si itak taka zguba, da tud knjige nc ne pomagajo...

biblBobl pravi ...

Se apravičujemo! Knjižnično kartico bomo upoštevali pri naslednjem popiszu. Hvala za apazarilo!

srečkica pravi ...

hehehe tile a-ji so mi nekam znani. se je mogoče tale pinja pasla kje po visokosoških travnikih?
aha ena uganka: kaj leti po nebu in se začne s črko -a?
ajd,da vidmo štekancijo...
lep pozdrav!
ona

srečkica pravi ...

aja pa ni avion ;)

Anonimni pravi ...

Hmmm, a je ablak?

Nekaj časa (pred mnogimi leti) sem se res pasel tn hor, med Wajdušno in Tminom, ne sicer po lastni volji, v glavnem pa se je govorilo: pejma pagljidat ča sa ži pajidl, ka sa bli sami Idrci.

srečkica pravi ...

hahahah obvladas. ne po svoji volji??ne verjamem. da te je nekdo sposoben odvaljat nekam kamor noces, je preprosti nesmisel.
zej me pa se zanima who da fak is napredna sila- a je to alterego al ego pinje1,pinje2,.....?
firbec, ki cs?!

lep pazdrav in ni bit drujga ki ablak ;)

Anonimni pravi ...

Alterego, oz. ego formerly known as...
Po stažu sem Pinja 6, ker so bili ostali pred mano not.
Sicer na begu pred cenzuro.
Ne po lastni volji, hospa muoja, ker je bilo včasih obvezno se iti kavbojce in indijance in spoznavajmo svet in domovino. Pa smo se šli.

srečkica pravi ...

a zej sm pa ze kr hospa toja? s cim sem si to prisluzila? s simfanjem?
blagor tebi

Anonimni pravi ...

Na vekov veke, amen :)

srečkica pravi ...

na veke in veke in ako bodi?
blagoobdarjen ali huspavasa?
prvo vam privoscim, drugo pa ne.zna bit sila komplicirane narave. hehehe