9.12.06

Vprašanje če je SPLOH vrelo!!!!

V nekaterih odgovorih na včerajšnji zapis Razmere tik pred vreliščem, smo prejeli kar nekaj mnenj. Ker prihaja do nekaterih napačnih interpretacij, se počutim dolžnega, da stvari osvetlim z novimi dejsti. Poglaviten podatek je bila ugotovitev, da pri zapisu imen Jakoba Ullabezi-ja III. prišlo do nedopustne izpustitve črke h. (glej komentarje na Razmere tik pred vreliščem).

Kot sem napisal v poročilu, mi je izjavo Sir Nivrat govoril po telefonu.
1. razlaga: h se je izgubul zaradi slabe zveze (o kateri nisem poročal, ker se mi je zdela za relevantnost podatka nepomembna).
2. razlaga: Sir Nivrat je natančno vedel, kaj govori in je namenoma uporabil različico imena brez h. Vemo, da je g. Nivrat prekaljen govorec (ne kličejo ga zaman "prekajenivrat"). Torej z napačno uporabo imena je imel verjetno zelo izdelan načrt, saj vemo, da slovi tudi po tem, da premisli stvari za 4,8 poteze vnaprej. Če sledim tej interpretaciji dogodka, se mi kot najbolj verjetna kaže naslednja razlaga. Gospoda Nivrata se že nekaj časa povezuje s trgovino z belim blagom. Dobro obveščeni viri pa trdijo (in te podatki so prvič predstavljeni TUKAJ in ZDAJ), da se g.Ullahbezija že nekaj časa povezuje s karirastim blagom. Baje (bojda) je nekaj časa trgoval z vzorci rož in malih mucic, ampak se je kasneje specializiral na, kot že rečeno, karirasto blago. Če te podatki držijo, gre pri vsem skupaj pravzaprav za preprosti boj za prevlado. Z napačnim izgovorjavo, ki je nato vodila k napačnemu zapisu, se je ustvarila negotovost, za koga dejansko gre. Kot vedo povedati starejši krajani Mostu (kar je sicer nenavadno, saj naj tam Ullahbezijev sploh nikoli ne bilo), se je Ullahbezi II. večkrat podpisal brez vmesnega h-ja. Torej je verjetno, da je g. Nivrat žele ustvariti vtis, da gre za tistega Ulla(h)bezija, ki se je ukvarjal s preprodajo parcel in z ribištvom.

S tem pa se osnovni dogodek, o katerem smo poročali včeraj izkaže le za krinko in za kamenček v mozaiku poslovne strategije, da ne rečemo bitke dveh trgovcev.

Poroča K.T.

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Je pa dejstvo, da Ulla(h)bezi ne obstaja, se ne nagugla, oziroma je bil izbrisan, kar je še huje! Če ima kdo kak posnetek iz časa pred Izbrisom, naj ga (v imenu Svobodne Misli) objavi!

Anonimni pravi ...

Kako si drznete moje dobro ime vlačiti po tem blatnem blogu! Z g. Ulla(h)bezijem III. nimam čisto nič. Sam, na primer, vedno premislim stvari za kake 6 do 7 potez vnazaj. Svobodne Misli tudi ne poznam in zdi se mi sporno, da bi kdorkoli karkoli o meni ali Ulla(h)beziju III. objavljal v njenem imenu.

Anonimni pravi ...

Ooooo.

Anonimni pravi ...

O, Kinky, rana ura, zlata ura. A je bla tud tvoja zlata? A si jo že našel?

Anonimni pravi ...

Če ima kdo kak posnetek o sebe, o kateri govorimo, naj ga (v imenu Svobodne Misli) NE OBJAVI!

biblBobl pravi ...

Jaz posnetka ne bom objavil.

Poročevalec K.T.

Anonimni pravi ...

Se pravi, da le obstaja!
Mejduš!